Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Το κράνος σώζει ζωές


Δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο για έναν μοτοσυκλετιστή, από την ασφάλειά του και την προστασία της ίδιας του της ζωής!

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο, από ένα νέο παιδί που χάνεται άδικα στην άσφαλτο!
Έχοντας λάβει μέρος σε πάρα πολλούς αγώνες μοτοσυκλέτας και με την οδηγική εμπειρία 40 ετών, μπορώ να σας  διαβεβαιώσω ότι το κατάλληλο κράνος όχι μόνο θα σώσει τη ζωή σας, αλλά θα σας γλυτώσει και από πολλά βάσανα.

Αρκεί να θυμάστε 3 απλά πράγματα:

Το ανθρώπινο κεφάλι δεν έχει σχεδιαστεί από το δημιουργό του ώστε να αντέχει την πρόσκρουση σε τοίχους, πεζοδρόμια και κολώνες.


Ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί στον καθένα, όσο καλός και προσεκτικός οδηγός κι αν είναι, ακόμα και όταν η μηχανή είναι σταματημένη.


Η αίσθηση του αέρα στο πρόσωπο, το στυλιζαρισμένο μαλλί, κλπ. δεν αποτελούν σοβαρούς λόγους για να ρισκάρετε τη ζωή σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το κράνος σας:

Δεν είναι όλα τα κράνη ίδια. Επιλέξτε το κράνος με τη μεγαλύτερη αντοχή και ασφάλεια.


Ελέγχετε εξονυχιστικά τις προδιαγραφές λειτουργικότητας και ασφάλειας του κράνους. Αφορά την ίδια σας τη ζωή.


Τα κράνη δεν κρατούν για πάντα. Ο χρόνος ζωής για τα κράνη με θερμοπλαστικά υλικά είναι από 3 έως 6 χρόνια, και για τα κράνη με σύνθετα υλικά ( πχ fiber class, carbon, kevlar ) από 7 έως 10 χρόνια το πολύ.


Μετά από πρόσκρουση, ατύχημα, κλπ, το κράνος πρέπει να αλλάζει.


Η ασφάλεια του κράνους μπορεί να υποβαθμιστεί αισθητά αν βαφτεί, κολληθούν διακοσμητικά αυτοκόλλητα, κλπ. Μην το κάνετε.


Και μην ξεχνάτε: Το κράνος δεν αφορά μόνο τον οδηγό της μοτοσυκλέτας αλλά και τον συνεπιβάτη! Συνεπιβάτης χωρίς κράνος, δεν ανεβαίνει στη μηχανή!

Πηγή: motorin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sym Maxsym TL 508: Δυνατότερο και με πλουσιότερο εξοπλισμό

  Sym Maxsym TL 508: Δυνατότερο και με πλουσιότερο εξοπλισμό Με περισσότερα άλογα και όπλο την τιμή. Αύξηση κυβισμού και ισχύος για δικύλινδ...